Sushi-restaurang - Fakta och information om Sushi-restaurang





Gari på Sushirestauranger

Gari | Sushirestauranger

När du går på en sushirestaurang kommer du bli serverad gari. Gari är skivad och inlagd ingefära. Garin rensar ur munnen och gommen från tidigare smaker av sushi, soja och wasabi.

Smaken från gari är något söt och frisk och riktigt bra gari ska vara gjord på unga spröda ingefärarötter som skivats mycket tunt. Därefter läggs ingefäran i en marinad an vinäger och socker.

Gari gjord på ung ingefära är ofta bättre och ger även lite rosa rärg till ingefäran.

Prova Gari på en Sushirestaurang

Gari är fantastiskt gott och trevlig och för er som inte ätit gari på en sushirestaurang finns här lite fakta om gari och hur ni själva kan gör gari hemma.

Restauranger - Sushi - Gari

Ingredienser för Gari

När du gör egen gari behöver du följande:

  • 150 ml risvinäger
  • 150 gram ung ingefära
  • 20 ml strösocker
  • 3 ml salt
  • 1 glasburk med lock på 300-500 ml


Tillaga egen gari

För att tillaga egen gari gör du så här:

Sushi - Gari
  • Skala ingefära
  • Skär ingefäran i så tunna skivor du kan
  • Lägg ingefäran i en skål och häll på en liter kokande vattan
  • Häll av vattnet efter 7 minuter
  • Lägg ingefäran i din glasburk

  • Lått risvinäger, socker och salt koka upp
  • Häll i vinägerlösningen i glasburken med ingefära
  • Låt burken svalna och sedan ställ den kalt i kylskåp.
  • Så var din gari klar
  • Garin kan ätas efter ett par timmar och håller sig i kylen några månader

Nu har du gari hemma som räcker till många sushimåltider.